IVANA I NOVAK IMAJU PLAN!
Ivana Španović, Foto: Starsport

srbija je ovo čekala

IVANA I NOVAK IMAJU PLAN!

Dva ponosa nacije u zajedničkom dogovoru

Objavljeno:

Ivana Španović predstavljaće Srbiju u Parizu na svojim petim Olimpijskm igrama gde će otići po ono štoj fali, a to je zlatna medalja.

- Nemam na šta posebno da se osvrnem posebno, specifičnija je godina, uživala sam dok sam slušala Angelinu, ja sam isto OI bila sa 18, samo što ja nisam bila na nivou na kojem je ona, ali to doprinosi utisku da ona mora da bude predvodnik generacije koja dolazi kao što sam ja predvodnik generacije koja odlazi. Sve ima svoje - rekla je Španovićeva.

Ivana Španović
Ivana Španovićfoto: EPA/Zsolt Czegledi

Šta je primarni cilj?

- Moj cilj su OI u Parizu. To je nešto što bi trebalo da stavi tačku na ceo pohod osvajanja medalja, zlatnih, na najvećim takmičenjima. Sav rad je fokus na tome. Ima par Dijamantskih liga pre toga, EP u Rimu. Moja jedina želja da se tamo pojavim maksimalno spremna i borim se za zlato. Nijedna moja borba nije bila laka i jednostavna, ali to je samo nešto što stvara veću želju da to ne pustim, da se borim. Izuzetno sam ponosna što nas je u sve većem broju, što ima sve više mladih koji dolaze. Bitno je da ih imamo, ali je važno da imamo i više stručnih lica koji sa njima rade, možda i najbitnija karika. Ljudi koji se pridružuju Savezu, kompanije i oni koji imaju sluha da svi zajedno svako u svom domenu radi na popularizaciji našeg sporta. Svi mi poslednjih desetak godina to radimo na pravi način. Ako išta znači, ja sam ponosna. Želim svima sreću, da nastavimo istim tempom - istakla je Ivana.

Ivana Španović
Ivana Španovićfoto: Starsport

Prelazi na priču i plan koji ima sa Novakom.

- Ideja je da se i Novak i ja pojavimo u Parizu i da osvojimo zlatne medalje. Ljudi, kada žele da nas uteše, kažu već ste osvojili dovoljno i nema potrebe. Znamo mi, ali kada osećaš da si tu i da su realne šanse, zašto da ne. Pogotovo u nekoj ukupnoj statistici je jedna stvar koja je značajna, bitna i itekako realna - poručila je Ivana.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Kada se priseti svojih prvih Igara, priznaje da je bila zaslepljena čitavim događajem, pa rezultat i nije bio toliko u prvom planu.

- Na prvim OI sam bila u 2008. godine u Pekingu, kada sam pre toga pobedila na Svetskom juniorskom prvenstvu. To mi je bila nagrada i išla sam tamo bez ikakvih većih očekivanja. Bila sam mlada i rezultatski sam mogla da razmišljam da se nađem među 12 najboljih. Ali sam bila toliko impresionirana tim takmičenjem i svim što sam tamo videla. U svom tom čudu i razgledanju nisam mogla da se skoncentrišem na svoje takmičenje. Sada eto pričam o svojim poslednjim Igrama, petim po redu. Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Mogu da kažem da, od prvih do poslednjih, i te kako imam na šta da budem ponosna - jasna je Ivana.

Ivana Španović
Ivana Španovićfoto: Starsport©

I za kraj – da li je sigurna da će joj ovo biti poslednji nastup na Olimpijskim igrama?

- Imam već 34 godine, malo me je sramota jer je puno. Ali sa druge strane, Nole danas puni 37. Znači limiti su samo u našim glavama. Ali, ono što stalno govorim, sve dok imam zdravu ambiciju prema sportu i onome što radim, i dom imam tu istu želju, ostaću. Najbitnije mi je samo da uživam - zaključila je Ivana.

Bonus video:

00:06

Ivana Španović u teretani

(Espreso/V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.